torstai 8. maaliskuuta 2018

Kahden viikon tilannepäivitys

Sillä välin kun neitokaisemme juhlii Naistenpäivää pääasiassa nukkumalla, kunnostautui allekirjoittanut normaalielämisessä ja kävi kauppareissulla päikkäriaikaan. Lähikaupan kassalla ihmettelin myyjälle hihnalla liukuvia ostoksia katsellessani, että enkö tosiaan tullut hakemaan mitään muuta kuin herkkuja: irtosuklaamunia, pussisuklaamunia, Fazerin pähkinäsuklaalevy, mämmiä, vaniljakastiketta, Sisuja ja rommisuklaajäätelöä. Tulppaaneja sentäs, koska Naistenpäivä.

Naistenpäivän lisäksi tänään on tietenkin Lempin kaksiviikkoispäivä! Ajatella, että ollaan jo kaksi viikkoa eletty täysin linnoittautuneina tänne meidän pesäkoloon. Miten nämä pari viikkoa sitten on sujuneet?

Herra ministeri kaksarinsa kanssa

- Jukka häädettiin heti ensimmäisenä yönä toiseen makkariin nukkumaan. Kauhee ahdistus kun sänky täynnä porukkaa ja pitäis koko ajan olla kääntyilemässä kun pitää imettää ja sitte nousee verenpaine kun on hiki ja sitten vielä se kuorsaus. Meillä on siis Lempin kanssa 180cm futonia just for us *yläfemma*.

- Kaikilla suosituksilla vesilintua heittäen ja kätkytriskeille uhittelemalla nukutaan Lempin kanssa saman peiton alla puolialasti kylkimyyryssä, ja jossain vaiheessa yötä myös päällekkäin, koska hän rakastaa rinnan päälle tuupertumista. Kauheen vaivalloinen ajatus että pikkumuija nukkuisi omassa sängyssä vaikka olis kuinka lähellä meidän sänkyä, kuitenkin pitäis edes jonkinverran nousta aina ylös kun alkais kuulua kitinää. Mulle on ihan tarpeeksi vaivaa siitä, että joudutaan vaihtamaan kerran yössä kylkeä.


On ihan ok hätääntyä jos lapsi ei normaalin 12 kerran tapaan syö kuin 10 kertaa päivässä.

- Murehdin jossain vaiheessa sitä, että meillä on noita 50 koon vaatteita aika vähän, et miten ne riittää. Huoli pois! Mikäs sen helpompaa kuin olla pukematta lasta ollenkaan! Hän on päästellyt menemään vaippasillaan sairaalasta saavuttuaan käärittynä milloin mihinkäkin fleecepeittoon tai kylpypyyhkeeseen. Taipumusta on valitettavasti riuhtoa ihan helvetisti käsillä ympäriinsä for no reason, ja oon tässä parin päivän aikana todennut että hihat on ihan jees, joten nyt päiväsaikaan turvaudutaan pitkähihaiseen bodyyn. Ei kämmenetkään enää niin sinerrä :D

Lempi nukkuu ja isoveli valvoo

- On ihanaa kun kaupassa puolitututkin ihmiset onnittelevat ja Lempi saa postissa paketteja ja onnittelukortteja ystäviltä ja sukulaisilta!

- No mutta hänhän oli kylvyssäkin ensi kertaa viime viikolla! Eikä itkenyt lainkaan! Makasi vain jäykkänä Jukan käsivarrella ja fiilisteli! Minne voin ilmoittaa tästä että saan erikoislapsipisteitä, koska yleensä ne kuulemma aina itkee täysillä ekalla kylpykerralla? Ei meidän Lempi, hän vaan rakasti.

- Hormonit on ehkä parasta ikinä. Mähän oon ihan kauhee ihmishirviö jos en a) nuku tai b) syö. Tässä on pari viikkoa ollu molemmat enemmän tai vähemmän katkolla, mutta hirviö-Teasta ei oo tietoakaan! Oon oikeesti siis SEESTEINEN. Paitsi illalla yleensä 21 alkaen alkaa pinna kiristymään herkemmin, mikä menee aika huonosti yhteen Lempin tällä viikolla alkaneiden iltasekoilujen kanssa. Ja paitsi kun peiliin katsoo, koska näky on kamala.

- Ei sais valittaa jos lapsessa ainut vika on parin tunnin iltasekoilu nukkumaan mennessä, mutta miten kovaa menee oikeesti välillä hermo kun sinne suuhun on pakko yrittää väkisin tunkea sitä kättä ihan vieressä olevan tissin sijaan? Sitten kun kohde viimein vaihtuu niin otetaan varovainen maistiainen ja sit kauheet kilarit ja taas väännetään käsiä väkisin suuta kohti ja imeskellään niitä ihan horkassa. Toistuu ainakin kymmenen kertaa kunnes jokin pala liikahtaa oikealle kohdalle ja yhtäkkiä maito on taas best. Aaaaarrrrggh!!


- Lakanoille keskellä yötä lahkeesta lorahtaneen pissan voi ihan hyvällä omallatunnolla "unohtaa" ja peittää vain puhtaalla pyyhkeellä.

- Kaikkia varmaan kiinnostaa myös nännien nykytila? Selvä! Haudottuani verta vuotavia tisuleita (haha menee kylmät väreet kun on niin kamala sana) minigrip-haavataitos-keittosuolakombolla (jos joku jonka nännejä ei oo joskus imetty vereslihalle tietää mitä toi tarkoittaa, niin ten points) muutaman päivän, olen viimein saanut siirtyä takaisin pelkkään lanoliinirasvaan ja tuulettaa hiljaa, että meillä taitaa vihdoin olla imuote kunnossa. Rintakumin kanssa pelataan edelleen, eikä vähiten siksi että mulla taitaa olla legendaariset SUIHKUTISSIT, mutta enenemässä määrin tissi maistuu myös ihan paljaaltaan. Eikä satu! Parasta!! Ah mikä ihana onnistuminen äitinä!

- Välillä joudun muistuttamaan itseäni siitä, että vaikka vastasyntynyt ei vastaa katseeseeni pohjatonta rakkautta huokuen tai suostu edes avaamaan silmiään vaikka kuinka tiputtelen riimejä hänen ihanuudestaan, niin hän ei välttämättä dissaa mua/ole autistinen/ole ylimielinen/ole kuuro, vaan ihan tavallinen pariviikkoinen mukula.

- Välillä joudun muistuttamaan itseäni myös siitä, että vauvan katseessa ei ole paheksuntaa, vaikka se erehdyttävästi siltä näyttääkin.

- Googlen hakuihin voidaan lisätä "vastasyntynyt autismi merkit", "kireä kielijänne", "vaippa vertailu" ja "vauva kääntyy kyljelleen/vatsalleen".


- Munhan piti jatkaa koulua ihan normaalisti tällä viikolla ja ajella Seinäjoelle tänään, huomenna ja lauantaina. Haha miten naurettava ajatus että pystyisin muka lähtemään ton käärön luota yhtään minnekään kauppaa kauemmas :D Ei missään tapauksessa onnistu. Tiukkaa tekee varmaan kahden viikon päästä seuraavatkin lähitunnit. Olispa jo kesäloma.

- Neuvolan täti kävi maanantaina mittailemassa neitykkää ja kiitokseksi oli joutua pissahyökkäyksen kohteeksi. Ehti väistää. Painoa tullut hyvin ja 11 päivän iässä Lempi painoi reilu 100 grammaa enemmän kuin syntyessään.

- Kahden viikon iässä, eli tänään, aletaan mukuloille antaa D-vitamiinia tippoina, koska täällä ydintalvessa ei aurinko paista ja kesälläkin sataa. Vatsavaivoja uhmaten korkattiin tänään Minisun-pullo ja nyt jännätään että kuinka tarpeeseen tulee tänään apteekista varuiksi haetut Relatipat. Eipä tulis!

- Oltiin tiistaina vauvakuvassa Seppälässä. Äidin kutoman peiton lisäksi otin rekvisiitaksi mukaan kaikki edustuskelpoiset synnytysruusut ja -orkideat. Huomenna saadaan koevedokset enkä KESTÄ KUN NE ON VARMAAN NIIN IHANIA ETTÄ HALUAN NE KAIKKI!!! 

Riimittelen Lempille tyyliin "Lempi oli puussa, ei oo Lempillä hampaita suussa" jne. Hänen ylhäisyytensä havahtuu päikkäreiltä sen verran, että raottaa toista silmäänsä juuri tarpeeksi voidakseen todeta, että siinä on tosiaan vain äiti, eikä <3<3maailman ihanin äiti <3<3, ja sulkee sen sitten jatkaakseen nukkumista. Huokaus.

Naistenpäivä jatkukoon neidin päikkäreiden ja mamman suklaakooman merkeissä. Onnea kaikille misukoille! Naiseus is best!

2 kommenttia :

  1. Oikein paljon Onnea Teille Kaikille!! PikkuNeiti on niin suloinen pakkaus:) Olen epäsäännöllisen säännöllisesti lukenut ensin raksablogiasi ja sitten BabyEditionia. Sinulla on niin hauska tapa kirjoittaa arjestasi. Hykertelin itsekseni inhokkisanalle "tisuli". Oikein Ihanaa kevään odousta ja niin sen kesäloman myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana tietää minkälaista porukkaa täällä käy omien tuttujen lisäksi juttuja lukemassa :) Mulla on tietokoneella tallessa word-dokumentti johon oon listannut inhokkisanoja kautta aikain, kuten lutkuttaa, masuasukki ja tisuli :D Niiden käyttämisestä tulee ihan huono olo kun ne on niin kauheita :D Aurinkoista kevättä!

      Poista