keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Mitä onks jotain kuumia päiviä ollu?

Voi morjes näitä kelejä. Kesä ei kuulu mun lempivuodenaikoihin juurikin tämmösten hikisten aurinkopäivien vuoksi. Miten nihkeetä on tehdä ruumiillista työtä kun mittari näyttää yli 20 astetta plussaa? No ihan sikanihkeetä.

Tänä kesänä kuitenkaan ei oo tarvinnut LUOJAN KIITOS töitä tehdä ja uskon vihdoin, 35 vuoden ihmettelyn jälkeen, tavoittaneeni kesänrakastajan sisimpiä tunnetiloja. Täähän on siis ihan jees! Nytkin mittari näyttää varjossa 31,5, mut hei, SE ON JEES! Tokikaan mä en voi lähteä koiran kanssa lenkille ennen iltayhdeksää, ja onkin suoranainen ihme ettei Sauli oo vielä esim. muotoillut meidän kulmasohvaa uusiksi. Ei puhettakaan vaunuttelusta, enkä edes muista koska ollaan viimeksi reputeltu. Jos ulos rohkenee päiväsaikaan mennä on kimpussa satapäinen paarmaparvi, ja auringon kärventäessä päänahkaa harmittaa taas, ettei tullut ostaneeksi sitä ihanaa, leveälieristä hellehattu H&M:ltä alkukesästä. Nyt olis käyttöä.


Kylvettiin nurtsi kesäkuun alussa. Sen jälkeen siihen on letkutettu menemään ainakin toistatuhatta kuutiota vettä. Ilta toisensa jälkeen kasteltu ja päivisin seurattua ikkunasta kuinka pikku jyväset siellä taistelee hengestänsä kuivan maan halkeillessa niiden alla. Nyt piha on jo vihreä, ja jos oikein siristää silmiä pieniksi viiruiksi, niin ei huomaa, että 90% vihreydestä on peräisin rikkaruohoista.

Sisällä on sentään viileä. Yksi sana: ilmalämpöpumppu. Vähäsen teettää meikälle huonoa omaatuntoa sen päälle laittaminen, koska sähkönkulutus ja ennenkaikkea sähkölasku. Tänä kesänä varmaan mieleenpainuvimpia hetkiä tulevat olemaan vesi- ja sähkölaskun avaamiset :D

Lapselle ei kotona ollessa juuri muuta pueta kuin vaippa. Toki ilmalämpöpumppu hönkii olkkarin äkkiä niin viileäksi, että neitikin kaipaa jo jotain henkäyksenohutta ja läpikuultavaa yllensä. Liikkumista kotoa yhtään minnekään ollaan lahjakkaasti vältelty jo useampi viikko. Kyläilyt hoidetaan silloin kun käytössä on ilmastoitu auto, ja edes pikainen käynti Hankkijan puutarhamyymälässä on siirretty toistaiseksi tuntemattomaan ajankohtaan. 

Petari on ollut kuivumassa lähes päivittäin päikkäripissuvahinkojen vuoksi.
Huomaa kuvassa myös vihertävä läikkä patjassa, joka on kaunis muisto kaksiviikkoisen Lempin 
lahkeesta falskanneesta limakakasta <3 

Etupihan terassilla on osittain varjoa puoli kolmeen asti, jonka jälkeen varjokaistale hiipii niin lähelle talon seinää, ettei Lempin kanssa siihen enää jakseta ahtautua. Vähän aikaa sitten siirrytiin tältä päivältä sisätiloihin, kun ensin Lempi otti hetken huovalla ilmakylpyjä, sitten pulahti kylmään punkkaveteen ja lopulta päätti sessiot pisuttelemalla pyyhkeelle. Illalla otetaan sama homma uusiksi luomalla varjopaikka sirkkelipöydän ja kuivumassa olevan petauspatjan avulla.


Mökkeiltiin viime viikonloppuna ja siellä dippailin Lempiä suoraan mereen, kun en jaksanut erikseen lämmittää pesuvettä. Merivesikin oli niin naurettavan lämmintä, että kävin itsekin uimassa ties kuinka monen kymmenen vuoden tauon jälkeen. Vähän Lempi henkeä haukkoi kun veteen sitä laskin, mutta se ei menoa haitannut ja tyyppi olis viihtynyt rantahiekassa varmaan koko päivän. Perjantai-ilta lilluttiin Jukan kanssa paljussa kun ensin saatiin mukula nukkumaan, ja lauantaina veden laskettua alle puolen nappasin Lempin kainaloon ja käytiin vielä kaksin paljussa paimentamassa kumiankkoja. Pari kertaa hörppäsi merivettä ja vähän jännitti, että tuleekohan kunnon ripulitulitusta. Säästyttiin!


Ollaan säästytty aika hyvin myös kuumuuden aiheuttamilta vaivoilta, kuten hikinäpyiltä ja hautuvilta pyllynkannikoilta. Kelit ei oo onneksi vaikuttaneet edes neidin uniin, vaan päikkäreitä posotellaan menemään ihan yhtä tyytyväisinä kuin ennenkin, vaikka usein herätessä hällä onkin selkä ihan märkänä.

Loppuyhteenveto: kesä on jees jos ei tarvi tehdä mitään tai mennä minnekään. Syksy, olet kuitenkin edelleen lempparini! Tervetuloa tänäkin vuonna <3

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti