keskiviikko 23. tammikuuta 2019

11kk

Vuosi sitten tähän aikaan makasin maha pystyssä sohvalla ja kitisin, kun en enää pystynyt oikein tekemään mitään. Vatsa alkoi olla valtava ja sen kanssa liikkuminen teki välillä kipeää, taiteilin sukkia jalkaan yhdellä kädellä ja hengästyin pelkästä puhumisesta. Oikean puolen kylkiluiden alle tietään kairasi pieni kantapää ja välillä vatsan pinnalta näkyivät tasaiset hengitysliikkeet ja tietenkin hikka. 

Eilen tuolle samalle salamatkustajalle tuli mittariin 11 täyttä kuukautta! Niinkuin kaikki aina, en voi minäkään muuta kuin ihmetellä, että siis hetkinen, siitä on ihan oikeasti pian vuosi kun hän syntyi. Lisänä ihmettelen vielä enemmän sitä, että koska se paljon etukäteen uhottu ja peloteltu superraskas vauvavuosi alkaa? Ei oo näkyny! Täällä on ollut vain tämä ihana ja aurinkoinen Lempi!


 Lempi 11 kuukautta:

Hän käyttää koon 80 vaatteita.

.... ja Pampersin neloskoon housuvaippoja.

Hänellä on neljä hammasta: kaksi alhaalla, kaksi ylhäällä.

Hän huterasti kävelee ja kääntyilee ilman tukea. Ja tietty konttaa täysiä.

Hän heiluttaa kun hänelle sanoo heihei ja matkii menemällä kyykkyyn ja ponkaisemalla ylös, kun iskä tekee kyykkyjä.


Hänelle on kehittynyt Oma Tahto. Kun mullan kaivaminen kukkaruukusta kielletään, on seurauksena liioitellun dramaattinen, hidastettu naaman vääntyminen itkuirvistykseen, käsillä vihapäissään ympäriinsä huitomista ja lopulta lohdutonta räkäitkemistä. (OT: Kiinnostaa, että miten tähän pitäisi vanhempana suhtautua. Nythän mua vain naurattaa nää raivarit, mutta käsittääkseni sitä ei ehkä ainakaan päin naamaa kannata rage-lapselle tehdä? Siis nauraa. Kyllä, googletin "vauvan raivarit suhtautuminen" ja "vauva oma tahto miten reagoida". Selvästi mun pitäis kehittää mun hakusanasysteemiä, koska en löytänyt mitään järkeviä ohjeita näihin...)

Hän tykkää erityisesti:

   - tarkkailla ikkunasta lintulaudan lintuja ja oravia
   - heitellä lehtipinon lehdet lattialle
   - leikkiä jahtausleikkiä
   - kylpyveden läiskyttelystä pitkin kylppärin seiniä
   - Ipanapa-levyn kappaleesta Nakit ja Muusi
   - kaukosäätimestä ja kännykästä
   - mummolan pallomerestä
   - ostoskassin tyhjentämisestä
   - tanssimisesta.

Hän kiljuu suoraa huutoa rattaissa, kun näkee leikkikentällä lapsia.

Hän kiljuu aika paljon muutenkin. 

Hän syö aamulla ja illalla puuroa ja kaksi kertaa päivässä lihaisaa ateriasosetta. Lempiruokia just nyt ovat mandariini ja tomaatti, kaikki HiPP, Hedelmäiset Palat, kaikki muiden lautasilla oleva ja kaikki pikkunaposteltava. Korviketta kuluu päivästä riippuen 3-5 kertaa 160ml.

Hän nukkuu öisin 10-12 tuntia ja siihen päälle vielä päivällä parit päikkärit. Ja kyllä, olen googlettanut "vauva nukkuu paljon sairaus" ja "liikaa nukkuva vauva", mutta ilmeisesti nämä lapsen unenlahjat on mun elämäni suurin onnenkantamoinen ja pitäis vaan olla hiljaa ja tyytyväinen, ettei vahingossa jinxaa.


Tässä lopuksi vielä toivoa herättävä kuva, jossa hän 
ei näytä ihan niin paljon isältään kuin yleensä :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti