tiistai 30. tammikuuta 2018

Perhevalmennusillan saldoa

Eilen oli paikallisessa neuvolassa järjestetty rastimuotoinen perhevalmennusilta, jonne rohkaistuttiin lähtemään, vaikka alunperin oli tarkoitus jättää kaikki valmennukset väliin pääasiassa piirissä istumisen, synnytyshengitysharjoitusten ja esittelykierrosten pelossa.

Kannatti mennä! Meininki oli rento ja henkilökunta oli ihanaa, eikä meitä odottavia ollut paikalla kuin ihan muutama. Saatiin joka pisteeltä mukaan jonkunlaista paperia ja tietopakettia, joiden sisältö on sittemmin herättänyt itsessäni tuntemuksia.Isäksi tulevan miehen huoneentaulu -lapussa huomioni herätti kohta 2:

" Harjoittele odotusaikana ruoanlaittoa, pyykinpesua, siivoamista, kaupassa käyntiä yksin ja vaatteiden silittämistä."

Öööö siis hetkinen.... "Harjoittele kaupassa käyntiä yksin". Onko tosiaan olemassa miehiä, jotka ei osaa käydä kaupassa yksin?? Oh lord. :D Haha, mua lakkas just haittaamasta että meilläkin miesrintamalla on koettu haasteelliseksi pyykkikoneen käyttö, enkä oikeestaan osaa silittää itsekään, koska todella: KAUPASSA KÄYNTI YKSIN. What?! :D Äkkiä ny harjotteleen miten laitetaan ostos korin kautta hihnalle ja kortti maksukoneeseen. Tsemppiä!

Imetyksen ensihetket -lapun infolaatikko otsikolla Vauva osaa:

"Hän ottaa katsekontaktia äitiin ja tutustuu myös rintaan katsellen ja kosketellen."
"Hän valmistelee rintaa ja itseään imetystä varten nuolemalla nänniä."

Voi ei :D Oonko ainut jota tämä PUISTATTAA? :D En mä halua että mun ihana prinsessa LIPITTELEE MUN NÄNNIÄ JA KATSOO SAMALLA SYVÄLLE SILMIIN! 

Äiti, minun on nälkä! Puolen tunnin ajanjaksolla kuvattu kuvasarja Lyydiasta, jolla on koko ajan enemmän ja enemmän nälkä. Sen näkee naamasta. Suosikkini on kello 18:52 naama:

"Lyydia hengittää nopeasti, känisee ärtyisästi ja kääntelee päätään hätäisenä puolelta toiselle. Äiti paijaa Lyydiaa, mutta kosketus ei rauhoita tätä enää. Kun äiti ottaa Lyydian syliin, hän "nokkii" äitiä päällään ja takoo tätä nyrkeillään."

Tää kuvaa myös mua nälkäisenä aika osuvasti (äidin tilalle vain Jukka), varsinkin jos ruokaa ei ole näköpiirissä ja tilanne kiristyy.

Hoida parisuhdettasi päivittäin:

"Eron hetkellä: Älä lähde aamulla tietämättä yhtä tärkeää asiaa puolisosi päivästä."
Jäi vähän epäselväksi miten toimitaan, jos puolison päivässä ei tapahdu mitään tärkeää.

"Kun palaatte yhteen: Puoliso, joka jo on kotona, tulee kotiin tulevaa vastaan ovelle, kuuden sekunnin suukko."
Riittääkö tähän, jos ovelle tulee vastaan jo kotona oleva kääpiöbullterrieri jolta saa varmasti useammankin kuuden sekunnin "suukon". En menis siihen väliin.

---------
Kaiken tämän ohella saatiin leikkiä sellaisilla real life -vauvanukeilla, jotka painoi about saman verran kuin se vastasyntynyt beibi tulee painamaan. Osaankin nyt mm. kylvettää vauvaa ja myös kääräistä hänet kapaloon, sekä pidellä tyyppiä sylissä ainakin kolmella eri otteella. Mielestäni ihan hyvin yhdelle illalle tämmöseltä rookielta! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti